Proiecte desfășurate

Din 2005, de când 4 studenți de la Facultatea de Biologie, pasionați de protecția mediului au decis să înființeze asociația și până în prezent, Asociația TERIS a desfășurat numeroase proiecte adresate studenților, elevilor, cetățenilor și tuturor persoanelor interesate de domeniul protecției mediului.

Alături de domnul profesor Ovidiu Toma de la Facultatea de Biologie, în calitate de coordonator al Consorțiului CCRMPM am desfășurat 220 de proiecte/ activități/ acțiuni, în cei 11 ani de colaborare.

Proiectul Alimentație sănătoasă –  în cadrul căruia am organizat o serie de seminarii susținute de către doamna dr. STANC Simina Margareta, șef lucrări la Facultatea de Biologie. Prin intermediul seminariilor participanții au aflat informații despre alimentele care ne dăunează grav sănătății, dar au avut și posibilitatea ca împreună cu organizatorii și sub îndrumarea doamnei profesor să învețe cum să-și pregătească gustări sănătoase, salate, fresh-uri și, mai mult decât atât au primit și rețetele.

Majoritatea produselor alimentare conţin aditivi (cunoscuţi sub denumirea generică de „E”-uri), care conservă, dau culoare, formă, spumează şi mai ales dau aromă în mod artificial, făcând astfel produsul atrăgător şi vandabil timp îndelungat.