Redirecționează 2%

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune direcționarea a 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală (asociație, fundație etc.) dorește. Practic îîn acest fel dvs. transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit. Atenție, această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație, ci este, în esența, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta !

redirectioneaza

Dacă doriți ca, prin redirecționarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastră l-ați plătit statului pentru salariul din anul 2014, să sprijiniți activitatea Asociației ”Tinerii Ecologi Români din Iași”, urmați în ordine pașii de mai jos, până la data de 25 MAI 2015.

Pasul 1: dacă ați avut venituri doar din salariu puteți descarca declaratie_230 precompletat cu datele asociației.

Pasul 2: completați cu datele personale .

ATENTIE: Formularul se completează de mână, în două exemplare, dintre care unul rămâne la dvs. cu numărul de înregistrare primit la depunere de la administrația finanțelor publice .

a) pentru VENITURI DIN SALARIU: completați cu datele de identificare (pct. I) și semnătura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate (se completează doar dacă este cazul).

!!! Dacă nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit, puteți lăsa căsuța necompletată, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: „…Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și virării sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat …

Pasul 3: Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteți formularul PRIN POȘTĂ, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu (potrivit legii este acceptată și adresa unde locuiește efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în Romania) sau la Administrația Finantelor Publice corespunzătoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/instituției angajatoare). Pentru adresele Administrațiilor Finanțelor Publice din București clic aici. Pentru adresele Administrațiilor Finanțelor Publice din celelalte localități ale țării clic aici!

Potrivit instrucțiunilor de completare a formularului 230 acesta se completează şi se depune de către contribuabili, persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate acestora, înscriind cu majuscule, citeț şi corect, datele prevăzute de formular. Termenul de depunere este anual, până la data de 25 mai a anului următor celui de realizare a venitului.

Acest articol a fost publicat în Home. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *