SIE – Școala Ieșeană de Ecologie

Proiectul ”Școala Ieșeană de Ecologie”, ediția cu tema Natura pentru TINEri este un proiect cu tradiție al Asociației TERIS, care are drept scop educarea tinerilor cu privire la importanța protejării mediului înconjurător și implicarea în activități practice desfășurate în natură.

În cadrul ediției de anul trecut am realizat 7 workshop-uri a căror temă principală a fost natura și protejarea naturii și 3 activități de ecologizare în diferite zone turistice afectate de accesul turiștilor.

Cei 30 de tineri participanți au aflat informații despre importanța colectării selective, metode de colectare selectivă, dezvoltare durabilă, utilizarea energiei din resurse regenerabile, au aflat informații și despre siturile Natura 2000 și despre cum poți crea din materiale reciclabile obiecte cu diverse utilități.

Prin intermediul deplasărilor pe teren în diverse zone montane, participanții au aflat informații despre ecosistemele montane, despre geologie, au lucrat în echipă la acțiunile de ecologizare și au putut vedea ce înseamnă impactul antropic asupra zonelor montane unde turiștii au acces.

Acest articol a fost publicat în Proiecte. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *