Arhiva categoriei: Proiecte

SIE – Școala Ieșeană de Ecologie

Proiectul ”Școala Ieșeană de Ecologie”, ediția cu tema Natura pentru TINEri este un proiect cu tradiție al Asociației TERIS, care are drept scop educarea tinerilor cu privire la importanța protejării mediului înconjurător și implicarea în activități practice desfășurate în natură.

În cadrul ediției de anul trecut am realizat 7 workshop-uri a căror temă principală a fost natura și protejarea naturii și 3 activități de ecologizare în diferite zone turistice afectate de accesul turiștilor.

Cei 30 de tineri participanți au aflat informații despre importanța colectării selective, metode de colectare selectivă, dezvoltare durabilă, utilizarea energiei din resurse regenerabile, au aflat informații și despre siturile Natura 2000 și despre cum poți crea din materiale reciclabile obiecte cu diverse utilități.

Prin intermediul deplasărilor pe teren în diverse zone montane, participanții au aflat informații despre ecosistemele montane, despre geologie, au lucrat în echipă la acțiunile de ecologizare și au putut vedea ce înseamnă impactul antropic asupra zonelor montane unde turiștii au acces.

Ziua Pământului – 22 aprilie

     ziua-pamantului-2015-700x364    

 În fiecare an, în ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mișcare s-a născut în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbușirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenți împotriva războiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai”, apariția fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formației Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea orașului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze și fum, considerată ”semn al prosperității”. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

În 2016, zilele dedicate Pământului au obiective comune pornind de la tema ”Arbori pentru Pământ” sugestivă pentru misiunea de a lărgi și diversifica mișcarea pentru mediu. Printre obiective se află și mobilizarea mai eficientă pentru a construi un mediu sănătos, durabil, prin combaterea schimbărilor climatice.

Tema din acest an pregătește atingerea obiectivului de plantare a 7,8 miliarde de copaci în următorii cinci ani, când aniversarea planetei ajunge la a 50-a ediție. Acțiunea de plantare a copacilor a fost demarată avându-se în vedere faptul că aceștia ajută la combaterea schimbărilor climatice, ei absorb CO2 în exces și substanțele dăunătoare din atmosferă. Copacii ne ajută să respirăm un aer curat și contracarează pierderea speciilor.

În România au fost inițiate acțiuni de plantare și de către ONG-urile de mediu, printre care EcoAssist cu inițiativa națională de împădurire ”Plantăm fapte bune în România”

pamant-e1429686610753-820x300

Plantăm fapte bune în România – acțiune de plantare la Lețcani, județul Iași

banner-goinggreen

Pe 2 aprilie 2016, în localitatea Lețcani, județul Iași, Asociația EcoAssist și  Asociația TERIS au organizat în colaborare cu Primăria Comunei Lețcani o nouă acțiune de plantare din cadrul Inițiativei Naționale de Împădurire Plantăm fapte bune în România!

Acțiunea de plantare a fost prima acțiune de acest fel desfășurată în localitatea Lețcani sub egida Plantăm fapte bune în România.

Împreună cu cei 350 de voluntari am plantat 8000 de puieți de Frasin, pe o suprafață de 2 hectare de teren degradat.

Alături de noi au fost voluntari de la Lear Corporation, NESS, Tss-Yonder, Accenture, LSETH, ASTCM, TERIS, elevi ai Liceului cu Program Sportiv, cetățeni din Iași și din Lețcani.

Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi la acțiune din dorința de a face o faptă bună și de a ajuta comunitatea. Le mulțumim celor de la Direcția Silvică Iași pentru sprijin și pentru că din 2013 sunt alături de noi.

 

Gaudeamus 2016

În perioada 15 martie – 26 aprilie se desfășoară  a treia ediție a Festivalului Artei și Creației Studențești – Gaudeamus, festival organizat de Casa de Cultură a Studenților împreună cu asociațiile studențești ieșene.

Pe 23 martie s-a desfășurat spectacolul organizat de către alianța formată Asociația ”Tinerii Ecologi Români din Iași” – TERIS și Liga Studenților de la Electrotehnică Iași – LSETH, în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților.

Organizatorii și artiștii care au urcat pe scenă le-au oferit invitaților o călătorie în lumea sentimentelor de iubire, suferință, dezamăgire, singurătate, revoltă, inocență prin muzică, dans, film, creație literară, fotografie.

Le mulțumim tuturor celor care au fost în sală și ne-au susținut și chiar dacă ploaia a fost o piedică, ei au venit să își susțină colegii, iar cadrele didactice să își susțină studenții.

Le mulțumim artiștilor pentru munca depusă în realizarea acestor momente extraordinare!

Suntem mândri de voi!! Ați fost și sunteți cei mai TARI artiști!!!

9

3

BuzzCamp 15

Primăvara se numără job-urile în companii de renume la BuzzCamp 15

BuzzCamp, proiect marca Inspire Group, cel mai longeviv eveniment din România dedicat dezvoltării personale, recrutării specializate și orientării în carieră pentru studenți și absolvenți, dă startul înscrierilor pentru cea de-a 15-a ediție.

Evenimentul BuzzCamp, care din 2008 și până astăzi a pus față în față peste 100 de companii cu mai mult de 18,000 de participanți, va ajunge de această data în 9 orașe (București, Iași, Cluj, Timișoara, Brașov, Sibiu, Craiova, Bacău, Constanța) și, ca în fiecare an, se bucură de sprijinul celor mai mari centre universitare și de implicarea a peste 50 de organizații studențești.

Ediția din această primăvară, BuzzCamp Career Series, vine ca o provocare pentru toți tinerii ambițioși, care vor să își construiască o carieră stabilă și frumoasă în domeniul pe care și l-au ales.

 

Pentru că ne-am gândit la toți pașii necesari în atingerea unui vis, tinerii care se înscriu la BuzzCamp vor fi îndemnați de cei mai buni speakeri să se autodepășească și să împărtășească propriile ingrediente pentru șlefuirea unei cariere strălucite. Mai mult decât atât, cei mai mari angajatori vin la BuzzCamp pentru a discuta deschis cu fiecare tânăr care își dorește să se dezvolte personal și profesional în cadrul companiei preferate.

Primele “episoade” din seria “Cariera ta începe la BuzzCamp” vor avea loc la București, în perioada 28-31 martie.

In prima zi, 28 martie, cea de Finance & Consulting vom dezbate în cadrul conferinței „Din pasiune sau pentru bani” direcțiile pe care le urmărește orice tânăr în drumul lui spre reușită, în funcție de nevoile pe care le are. Se angajează într-o companie DIN PASIUNE pentru munca pe care o întreprinde sau este nevoit să accepte un job care îi oferă un salariu atractiv, beneficii și deci, un confort?

29 martie, ziua IT & Engineering, este dedicată discuțiilor despre „Soft skills vs. hard skills”. O să aflăm împreună cu ce arme trebuie să vină un tânăr la interviul pe care-l susține la compania preferată. Ce contează cel mai mult pentru un specialist în Resurse Umane – potențialul pe care-l vede în candidat, disponibilitatea, coeziunea cu echipa, pasiunea sau competențele tehnice?

Pe 30 martie, ziua BPO, angajatorii vor sta față în față cu „Omul din spatele CV-ului”. Vom afla de la specialiști cât de importante sunt aptitudinile și abilitățile pe care le are un candidat și cât de importantă este experiența de lucru pe care o are. Ce cântărește mai mult – experiența acumulată sau omul din fața recruiterului?

În ultima zi de BuzzCamp, 31 martie, ziua Consumer Relationship, vom juca adevăr sau provocare la conferința „Statut vs. satisfacție”. Vom afla ce este mai important pentru un angajat – titulatura pe care o dobândește sau postul urmărit în cadrul companiei dorite. Cât de împlinit este un tânăr dacă are o poziție de management într-o companie care nu este nici foarte mare și nici pe wishlist-ul său sau cât de  mulțumit și satisfăcut este în momentul în care are un post de junior în compania visurilor sale.

Pe 7 aprilie, echipa BuzzCamp poposește la Iași. Cei mai tari speakeri ne vor împărtăși în cadrul conferinței „Step by step in lifelong learning” de ce trebuie să vrem să învățăm constant și să vrem din ce în ce mai mult de la noi.

La Cluj, pe 12 aprilie, tinerii înscriși îi pot întreba direct pe cei mai mari angajatori cât de importante sunt calificările pe care le-au obținut. Cât de mult învățăm și cât aplicăm din cursurile de la facultate sau cât de mult ne perfecționăm în urma unui curs acreditat? La conferința „Certificări sau facultate?” aflăm dacă e relevant ca un candidat să aibă certificări care să confirme faptul că este apt pentru un anumit post sau dacă este de ajuns să aibă studii în domeniul său.

„Job vs carieră” sau cu câtă plăcere venim la muncă, cât entuziam avem când auzim de noi proiecte, cât de mult ne implicăm. Actualul loc de muncă este un pas spre cariera dorită sau este doar un job care ne asigură costurile de viață? Despre toate acestea vom vorbi pe larg la Timișoara, pe 14 aprilie.

Pentru că echipa BuzzCamp este nerăbdătoare să afle despre experiențele de la primul loc de muncă, ne întâlnim la Brașov, pe 19 aprilie, să concepem împreună un „Ghid de supraviețuire la primul job”.

Stă personalitatea la baza unei cariere? Caracterul este ingredientul principal în drumul spre carieră? În cadrul conferinței „Personalitatea și cariera – prieteni sau inamici?” de la Sibiu (21 aprilie), vom descoperi împreună cum ne influențează personalitatea cariera.

Pentru că inovația este principala cale către câștig, iar fiecare dintre noi vrea să devină cea mai bună versiune a sa, discutăm liber despre „Inovația și motivația la locul de muncă” la Craiova, pe 26 aprilie.

Fiindcă noi suntem de părere că țelul fiecăruia ar trebui șă fie învingerea ultimei performanțe, ne întâlnim la Bacău, pe 5 mai, la conferința „Competitivitatea în carieră” să discutăm pe larg despre competiție.

„Work-life balance” sau work-life choices? La BuzzCamp Constanța (10 mai) îi întrebăm pe cei mai buni speakeri cum au reușit să creeze un echilibru între viața de la locul de muncă și viața din afara biroului.

Avem în tolbă multe surprize pentru toți cei care ni se alătură și cu care o să construim un întreg “serial” despre carieră. Participarea la BuzzCamp este gratuită, însă locurile sunt limitate și necesită o înscriere prealabilă pe site-ul www.buzzcamp.ro/event.

BuzzCamp

Inspire Group deține agențiile care organizează evenimentele: BuzzCamp, Business^Girls și Caravana Culturală. Este inițiatorul studiului Most Loved Employers, publisher-ul proiectelor Great|Co. și World Wide Brands și dezvoltatorul site-ului de recrutare buzzjob.ro.

Gaudeamus 2016

Vă anunțăm cu mare bucurie că pe 23 martie 2016 va fi o nouă ediție a Festivalului artei și creației studențești!!!

Asociația TERIS împreună cu Liga ETH vor forma din nou alianța câștigătoare 🙂

Anul acesta ne propunem să promovăm cât mai mulți studenți talentați, așa că vom face o preselecție!!!

12671934_946358672114793_8525861808527158325_o

Dacă știi să scrii poezii, proză sau dramaturgie, să cânți vocal sau instrumental, să faci super fotografii, desene sau caricaturi, să dansezi, să joci teatru, să faci beatbox sau ai inventat niște chestii șmechere te rugăm să completezi formularul aici după care vei fi contactat de organizatori pentru a primi informații privind locul și data când ne vom întâlni să ne prezinți talentul tău!!!

#GAUDEAMUS2016

#TERIS

#LSETH

Găsești informații și pe pagina evenimentului Gaudeamus2016 și pe pagina de facebook a Asociației TERIS

 

SIE- Școala Ieșeană de Ecologie

Asociația ”Tinerii Ecologi Români din Iași” va desfășura în perioada 15 octombrie – 18 octombrie 2015 proiectul SIE – Școala Ieșeană de Ecologie.

Afis Mediu

Prin intermediul proiectului SIE – Școala Ieșeană de Ecologie ne propunem să facem un prim pas în educarea tinerilor privind protecția mediului. În cadrul acestui curs participanții vor afla informații despre:
– metode de colectare selectivă,
– de ce este important să colectăm selectiv și să reciclăm materialele colectate,
– cum să utilizăm resursele regenerabile,
– ce înseamnă rețeaua Natura 2000
– influența antropică asupra mediului înconjurător
– cum putem confecționa obiecte cu utilitate practică (decor, depozitare) din materiale reciclabile (pet, carton, doză și altele),
De asemenea, cursanții vor participa la expediții în zone montane prin intermediul cărora vor afla informații despre flora și fauna zonei respective, și mai ales, vor afla cum pot proteja zona respectivă și cum pot reduce impactul antropic.

 

aici poti vizualiza pagina proiectului si poti afla mai multe informatii despre desfasurarea evenimentului.

Dacă dorești să participi la acest eveniment te invităm să completezi formularul de inscriere!!! Locurile sunt limitate!!!! Persoanele care vor fi selectate vor fi contactate de catre organizatorii proiectului în perioada 4-6 octombrie!!

 

Manifestări educaționale

DSC_0532

În perioada 15-17 mai 2015, Asociația ”Tinerii Ecologi Români din Iași” a organizat evenimentul Manifestări educaționale din cadrul festivalului studențesc Festudis.

Evenimentul s-a desfășurat în Parcul Tineretului de lângă Casa de Cultură a Studenților Iași, prin participarea unui număr de 30 de organizații studențești cu diverse domenii de activitate – cultural, sportiv, sănătate, medicină, pshihologie, protecția mediului, chimie și altele. Scopul acestui eveniment a fost de promovare a activităților desfășurate de organizațiile studențești, dar și de socializare. Participanții la eveniment au avut ocazia să afle mai multe informații despre domeniile de activitate ale organizațiilor prezente și să participe la activitățile organizate în cele trei zile.

La Târgul Ong-urilor au participat și reprezentanți ai Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași care le-au oferit posibilitatea de a citi anumite cărți tuturor participanților.

În cadrul celor trei zile, fiecare organizație participantă a realizat activități specific domeniului de activitate, ASCIS a desfășurat diverse experimente cu alimente, TERIS a desfășurat activități de protejare a mediului înconjurător și de informare, studenții de la Farmacie, Stomatologie și Medicină au organizat activități care au încurajat sănătătatea, voluntarii LSETH le-au făcut cunoștință participanților cu roboțelul SUMO. În cadrul evenimentului s-au defășurat în fiecare seară diverse activități: sănătate prin mișcare, dans, promovarea studenților talentați.

În final, suntem foarte mulțumiți de impactul pe care l-a avut evenimentul asupra participanților, de numărul mare de organizații implicate – 30, de numărul mare de participanți – 400, de activitățile desfășurate și, de asemenea, suntem încântați de participarea Bibliotecii Județene ”Gh. Asachi” Iași la acest eveniment.

 

Festivalul Artei și Creației Studențești – GAUDEAMUS


_DSC5863

Festivalul Artei și Creației Studențești – GAUDEAMUS și-a propus să valorifice potențialul artistic și creator al tinerilor ieșeni prin implicarea acestora în crearea de momente artistice în diferite categorii. Festivalul s-a desfășurat în perioada 17 martie – 2 aprilie 2015, în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților Iași. Genurile artistice sunt: umor, dans, interpretare trupă muzică live, interpretare solist muzică live, expoziție, creație literară, grupuri vocale, teatru, film, etc.

poza2

Pe data de 13 mai 2015, în cadrul festivalului FestudIs s-a desfășurat Gala Laureaților Gaudeamus, unde au fost desemnați câștigătorii. La festivalul Gaudeamus au participat 6 alianțe formate din organizații studențești care au prezentat pe scenă momente artistice care au fost jurizate de un juriu format din referenții Casei de Cultură a Studenților Iași. Din partea Asociației TERIS au urcat pe scenă Loredana Cuibari- interpretă de muzică populară, Istrate Codruț și Monica Costin – soliști folk, Baciu Andrei – interpret muzică pop. În cadrul acestui concurs au fost punctate momentele artistice, prezența profesorilor în sală și a studenților care au susținut participanții.

În urma adunării punctajului acumulat, alianța formată din Asociația ”Tinerii Ecologi Români din Iași” din cadrul Facultății de Biologie și Liga Studenților Electrotehniști din cadrul Facultății de Electrotehnică a câștigat LOCUL I.

 

 

Gaudeamus- Festivalul Artei și Creației Studențești

16366_1611437872422123_4555842119424864853_n

Festivalul Artei și Creației Studențești Gaudeamus își propune să valorifice potențialul artistic și creator al tinerilor ieșeni prin implicarea acestora în crearea de momente artistice în diferite categorii. Festivalul se va desfășura în perioada 17 martie-2 aprilie, în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților Iași, urmând ca Gala Laureaților Gaudeamus să se desfășoare în cadrul Festudis în data de 13 mai 2015.

Genurile artistice sunt: umor, dans, interpretare trupă muzică live, interpretare solist muzică live, expoziție, creație literară, grupuri vocale, teatru, film, etc.

Alianța formată din Asociația ”Tinerii Ecologi Români din Iași” din cadrul Facultății de Biologie și Liga Studenților Electrotehniști din cadrul Facultății de Electrotehnică vor avea spectacolul pe data de 25 martie de la orele 19:00 la Casa de Cultură a Studenților Iași.

Vă invităm cu drag la acest spectacol unde veți avea ocazia să vedeți momentele extraordinare pregătite de membrii celor două asociații într-un show cum nu ați mai văzut!!!!